Schwarzwaldradio: Téměř 800 tisíc posluchačů díky DAB+

31. říjen 2017

„Jsme rádi, že úspěch digitálního rozhlasu je nejen našim subjektivním pocitem, ale můžeme ho nyní podtrhnout i relevantními čísly,“ uvedl generální ředitel stanice Markus Knoll.

Rozhlasová stanice Schwarzwaldradio, která před rokem vstoupila do pozemní digitální distribuce DAB+, eviduje téměř 800 tisíc posluchačů po celém Německu. Reklamní kampaní dokáže v průměru zasáhnout přes 200 tisíc lidí. Ukázala to aktuální studie, kterou zástupci prezentovali na nedávno konaném mezinárodním veletrhu IFA v Berlině. 88 tisíc posluchačů uvedlo, že stanici poslouchají pravidelně a považují toto rádio jako své nejoblíbenější.

Schwarzwaldradio je ukázkou úspěšně rostoucí digitální stanice, která se původně spoléhala pouze na regionální distribuci ve spolkové zemi Bádensko-Würrtenbersko. Ta však byla před několika měsíci ukončena. Nyní je Schwarzwaldradio dostupné v celoplošném DAB+ multiplexu operátora Media Broadcast, díky kterému si ho mohou naladit i zájemci na omezeném území Čech. Spolu s rostoucí poslechovostí počítá rozhlasová stanice i se zvýšeným zájmem inzerentů nejen v regionu, pro něhož je vysílání určeno.

autor: lukpo
Spustit audio