Šéf rozhlasové sekce EBU: DAB je spolehlivým zdrojem informací v nouzových situacích

30. září 2016

Digitální rozhlas DAB je nejen imunní vůči nouzovým situacím, ale i případné potenciální hrozbě nabourání se do systému.

Za prostředek, který hraje klíčovou roli v nouzových situacích, označil digitálního rozhlasové vysílání DAB, Graham Dixon, šéf rozhlasové sekce Evropské vysílací unie (EBU). Na akci pořádané italským regulátorem AGCOM v tamním parlamentu doslova uvedl: „V minulých letech jsme byli svědky řady nouzových situací a útoků v evropských centrech jako jsou Paříž, Nice, Brusel a Mnichov. Tohle jsou chvíle, kdy lidí potřebují spolehlivé informace, které se pravděpodobně nepodaří zajistit díky přetížení IP,“ konstatoval Dixon.

Digitální rozhlas DAB je nejen imunní vůči nouzovým situacím, ale i případné potenciální hrozbě nabourání se do systému (hacku). Rozhlasové vysílání nemusí být pro řadu lidí pouze každodenním zdrojem zábavy a informací, ale i pomyslným záchranným lanem v čím dál tím rostoucí mobilní společnosti. Digitální rozhlas podle Grahama Dixona dobře koresponduje s hodnotami, které EBU ctí, tedy univerzálností, rozmanitostí programové nabídky a inovacemi. Angelo Marcello Cardani, předseda italského regulátora AGCOM, pak označil digitální rozhlas za příležitost pro běžné občany, trh i podnikatelskou sféru.

autor: lukpo
Spustit audio