Šéf rozhlasové sekce EBU: VKV je velmi omezené, proto potřebujeme DAB

10. leden 2017

Na konferenci ve Vídni se v listopadu sešlo více než dvě stě účastníků z politické, vysílací i průmyslové sféry, aby diskutovali nad problematickou rozhlasové digitalizace.

Graham Dixon, šéf rozhlasové sekce EBU, na nedávno konané konferenci WorldDAB uvedl, že je nutné zavést digitální rozhlas DAB, protože VKV je velmi omezený v možném rozvoji. Citoval ho mimo jiné web Werberplanung.at. Technologie DAB je podle něho univerzální, takže je dostupná všem. Za druhé přináší rozmanitost (nové programy) a za třetí nabízí možnost inovace, což je klíč k úspěchu.

Patrick Hannon, prezident WorldDAB, více méně potvrdil slova Dixona. „VKV je v současné době plné. To znamená, že pokud chce někdo přistoupit k inovacím, musí udělat něco nového. Klíčem k úspěchu je kvalitní a nový obsah, spolupráce veřejného a soukromého sektoru, ekonomické uvažování a snížení provozních nákladů,“ uvedl Hannon. Na konferenci ve Vídni se v listopadu sešlo více než dvě stě účastníků z politické, vysílací i průmyslové sféry, aby diskutovali nad problematickou rozhlasové digitalizace.

autor: lukpo
Spustit audio