Šest okruhů RTL k dispozici v multiplexu EuroDAB Italia, konec RTL ItalianStyle

12. květen 2017

Odpojení programu bylo využito nikoliv k navýšení datových toků, které jsou více méně dostatečné, ale ke zvýšení hodnoty „protection level“.

V digitálním rozhlasovém multiplexu EuroDAB Italia bylo ukončeno šíření stanice RTL ItalianStyle. V současné době je tak k dispozici v této digitální síti šest programů z této rodiny. Jedná se konkrétně o RTL 102.5, RTL Best, RTL Lounge, RTL Groove, RTL Guardia Cost a RTL ViaRadio. Všechny programy v rozhlasovém DAB+ multiplexu mají jednotný datový tok 72 kbps.

Jak uvedl web Wohnort na sociální síti Twitter, odpojení programu bylo využito nikoliv k navýšení datových toků, které jsou více méně dostatečné, ale ke zvýšení hodnoty „protection level“. V praxi to znamená, že při slabším signálu a v oblastech s problematickým pokrytím by nemělo docházet k výpadkům až při opravdu velké chybovosti. Signál získává v tomto případě větší robustnost. V multiplexu jsou kromě okruhů RTL šířeny také stanice RadioFreccia, Radio KissKiss, Radio Padania, Radio Vaticana a Radio Italia SMI.

autor: lukpo
Spustit audio