Severoněmecký veřejnoprávní rozhlas NDR spustil nový DAB vysílač v Osnabrücku

2. listopad 2016

Oblast Niedersachsen je další německou spolkovou zemí, kde veřejnoprávní rozhlas uplatňuje vysílání na různých kanálech, aby mohl vytvořit regionální verze.

Od 1. listopadu je v severoněmeckém Osnabrücku v provozu nový DAB vysílač veřejnoprávního rozhlasu NDR. Posluchači a majitelé digitální přijímačů si tak mohou naladit všechny okruhy zmíněné instituce včetně těch digitálních, jako jsou NDR Blue a NDR Plus. V multiplexu na kanálu 10A je šířeno osm rozhlasových stanic, všechny s jednotným datovým tokem 96 kbps při použitém kódování DAB+/HE-AAC, verze 1.

Oblast Niedersachsen je další německou spolkovou zemí, kde veřejnoprávní rozhlas uplatňuje vysílání na různých kanálech, aby mohl vytvořit regionální verze. Vlastní multiplex má například i Visselhövede (kanál 6A), Hannover (kanál 6D), zmiňovaný Osnabrück (kanál 10A), Braunschweig (kanál 11B) a města Aurich i Steinkimmen (kanál 12A). Jako první začalo spouštění regionálních veřejnoprávních multiplexů v Bavorsku. Nabídku multiplexu NDR doplňuje v oblasti Niedersachsen celoplošná rozhlasová síť na kanálu 5C.

autor: lukpo
Spustit audio