Seznam.cz TV zatím licenci nezískala, jasno může být už za dva týdny

12. říjen 2017

Nová celoplošná televize by měla vysílání zahájit ještě v letošním roce. Provozovatel veškeré informace o novém projektu oficiálně tají.

Společnost Seznam.cz TV prozatím nezískala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) licence, které ji umožní šířit signál v rámci pozemní, kabelové, satelitní a internetové distribuce. Zástupci Seznamu se tak k veřejnému slyšení budou muset dostavit v rámci příštího zasedání. Lze tak očekávat, že regulátor by mohl licence udělit již za necelé dva týdny, v úterý 24. října. Pochopitelně v případě, že nenastanou žádné komplikace.

Ze zákona musí držitel televizní licence zahájit vysílání do 360 dnů, jinak toto oprávnění pozbude platnosti. V reálu lze start Seznam.cz TV očekávat ale mnohem dříve. Redakce webu Digitální rádio předpokládá, že to bude ještě v letošním roce. Ostrému startu bude přecházet zkušební fáze. Vysílání do zdi by tak mohlo začít ve středu 1. listopadu, klasický provoz, který již uvidí diváci, o měsíc později. Prioritou pro tým nového kanálu bude bez pochyby zahájení vysílání nejpozději do prezidentských voleb, které se konají 12. a 13. ledna 2018.

autor: lukpo
Spustit audio