Šlágr TV, Šlágr 2 a nově i Šlágr Premium. Karel Peterka vysílá na webu už všechny své stanice

8. říjen 2020

Všechny programy jsou k dispozici na webu Šlágr TV zdarma, tedy právě včetně nové stanice Šlágr Premium. V klasické distribuci je program určen pro placené služby. Vysílá bez reklam a ve vysokém rozlišení.

Hudebník a podnikatel Karel Peterka se snaží kompenzovat výpadek stanic Šlágr TV a Šlágr 2 z pozemních multiplexů Českých Radiokomunikací všemi možnými způsoby. Kompletní portfolio stanic jeho společnosti Česká muzika je nově k dispozici prostřednictvím webových stránek na webu www.slagrtv.cz. Peterkův tým nabízí on-line i nejnovější televizní počin, stanici Šlágr Premium, která má být v prostředí lineárního vysílání určena výhradně pro potřeby placené televize. Vysílá totiž klipy bez reklam a navíc ve vysokém rozlišení HD.

V souvislosti s multiplexy Českých Radiokomunikací se nadále nic nemění. Operátor sem nadále dodává data pro elektronického programového průvodce (EPG) a pozice obou stanic jsou aktivní. Rozdíl je pouze v tom, že na místě po Šlágr TV a Šlágr 2 je černá obrazovka. Aktivní je dokonce i signalizace hybridního vysílání HbbTV, takzvaného virtuálního červeného tlačítka, kde však už Peterka dlouho s žádnou novinkou nepřišel. Pozemní cestou vysílá v tuto chvíli pouze stanice Šlágr TV, její distribuci zajišťuje firma Digital Broadcasting.

autor: lukpo
Spustit audio

Související