Šlágr TV spustila hybridní vysílání HbbTV i na satelitu, nabízí již čtyři aplikace

9. březen 2017

Televize v současné době nabízí v hybridním vysílání čtyři aplikace – tři jsou zaměřeny na alternativní tematické streamy, jedna se věnuje úspěšnému formátu televize.

Hudební a zároveň teleshoppingová stanice Šlágr TV aktivovala v průběhu včerejšího dne na satelitu Astra 3B, pozice 23.5 stupně východně, takzvané hybridní širokopásmové vysílání označované zkratkou HbbTV. Družice se tak stává po pozemním vysílání DVB-T/T2 a kabelové síti UPC další digitální distribuční platformou, kde je tato technologie dostupná. Pro její využívání potřebuje divák přijímač s podporou HbbTV, který je připojený k internetu.

Šlágr TV v současné době nabízí v hybridním vysílání čtyři aplikace – tři jsou zaměřeny na alternativní tematické streamy, jedna se věnuje úspěšnému formátu televize. V HbbTV stanice jsou v současné době streamovány programy Country no.1 a TV Písnička, oba byly v minulosti dostupné i v terestrickém multiplexu 4, a zcela nový program Šlágr Dechovka. Ten, jak již název napovídá, cílí výhradně na milovníky lidové hudby, kterou produkuje České muzika. Čtvrtá aplikace je věnována populární hitparádě Zlatý Šlágr.

autor: lukpo
Spustit audio