Šlágr TV spustila hybridní vysílání, vrátí se díky němu Country no.1 i TV Písnička

3. únor 2017

UVNITŘ VIDEO - Obě stanice vysílaly v minulosti v multiplexu 4 Radima Pařízka, skončily však díky nízké sledovanosti. Nyní se k divákům vrací díky technologii HbbTV.

Hudebník a podnikatel Karel Peterka vycítil potenciál hybridní televize označované zkratkou HbbTV. Majitel a šéf úspěšného projektu Šlágr TV uvedl dnes do veřejného provozu aplikace fungující na bázi této technologie. Aplikace fungují na Šlágr TV v rámci multiplexu 3 Českých Radiokomunikací, za jejich vývojem stojí společnost Hybrid bývalého technického ředitele Óčka Lukáše Hniličky. HbbTV v tuto chvíli provozuje Česká televize, Prima, Nova i Óčko.

Šlágr TV nabízí v tuto chvíli na bázi hybridního vysílání tři aplikace, přičemž dvě jsou věnovány streamingu alternativních kanálů. První aplikace je pouze informativní a diváci televize se v ní dozvědí, co to HbbTV je, a jak ho mohou využívat. Díky hybridnímu vysílání se k majitelům chytrých televizorů a set-top-boxů dostává zcela nový tematický stream Šlágr Dechovka. Na televizní obrazovky se zároveň díky HbbTV vrací i TV Písnička věnovaná dětskému publiku. Podle informací webu Digitální rádio má být ve velmi blízké době připraven i stream Country no.1.

Televize Country no.1 a TV Písnička v minulosti vysílaly v DVB-T multiplexu 4 a také kabelových sítích, díky nízké sledovanosti ale programy po několika měsících skončily. Peterka pro ně zkoušel různé modely. Country no.1 například vysílala nejprve celodenně na samostatné programové pozici, později se o svůj prostor dělila právě s TV Písnička. Za neúspěchem první zmiňované televize mohla stát nízká proladěnost multiplexu 4. Z pohledu diváka byl program atraktivní a nabízel mix moderní americké country s výběrem tuzemských interpetů. Díky HbbTV se k divákovi vrátí všechny stanice Karla Peterky.

autor: lukpo
Spustit audio