Sledujete Fandu a Novu Cinema ve standardním rozlišení? Na satelitu Astra už je nenaladíte

25. duben 2016

Nova upozorňuje, že pro další sledování kanálů Fanda a Nova Cinema potřebují diváci přijímač schopný zpracovat stanice s HD rozlišením.

Stanice Fanda a Nova Cinema z rodiny mediální skupiny Nova už není možné sledovat na satelitu Astra 3B ve standardním rozlišení obrazu (SD). Distribuce obou programů byla podle pozorování webu Digitální rádio v průběhu dnešního ukončena. Na pozicích po těchto stanicích se objevila textová informace o tom, že diváci naladí tyto programy nově pouze ve vysokém rozlišení (HDTV). Distribuce v SD kvalitě byla ukončena o několik týdnů později, než bylo původně avizováno. První termín vypnutí byl oznámen na konec března, nakonec byl ale odložen na 24. dubna. V reálu došlo k přerušení distribuce až dnes.

Ukončení vysílání kanálu Fanda ve standardním rozlišení

Nova upozorňuje, že pro další sledování kanálů Fanda a Nova Cinema potřebují diváci přijímač schopný zpracovat stanice s HD rozlišením. „Pokud nemáte HD přijímač, navštivte některého z prodejců satelitní techniky,“ uvádí v informační obrazovce mediální skupina. Ta následně dodává, že pokud divák přijímající signál obou programů z družice má HD box, případně televizor, může si kanály naladit na zmíněných parametrech, které jsou přiloženy. Šíření základních programů Nova, Smíchov a Telka pokračuje prozatím nadále beze změny. Přechod pouze do vysokého rozlišení se v tuto chvíli netýká ani placené televize Nova Sport.

Ukončení vysílání kanálu Nova Cinema ve standardním rozlišení
autor: lukpo
Spustit audio