Slezský digitální multiplex L2 doznal změn v programové nabídce

8. červen 2016

Vysílání regionální sítě je možné naladit od 20. prosince 2013, a to na kanálu 47 z vysílačů TON Ornontowice (komin KWK Budryk) a TON Rybnik – Chwałowice.

Z digitálního multiplexu L2, jehož vysílání je určeno zejména pro oblast polské strany Slezska, byla v uplynulých dnech vyřazena stanice iPol TV. Jak připomněl web Radiopolska.pl, stanice byla v této síti šířena přibližně po dobu půl roku. Provozovatelem sítě, která je zachytitelná i na omezeném území Moravskoslezského kraje, je televize TVT. Kromě ní jsou ve zmíněné digitální síti dostupné také hudební stanice 4fun TV, 4fun Hits, 4fun Fit&Dance, Stars TV a VOX Music TV.

Vysílání regionální sítě je možné naladit od 20. prosince 2013, a to na kanálu 47 z vysílačů TON Ornontowice (komin KWK Budryk) a TON Rybnik – Chwałowice. V oblasti Horního Slezska ho podle odhadu webu Cyfrowy Doradca může přijímat okolo tří milionů lidí. Na satelitu Hotbird, pozice 13 stupňů východně, stanice šířena není, tudíž její bezproblémový příjem na celém území České republiky není možný.

autor: lukpo
Spustit audio