Slovenská RTVS vylepšila hybridní vysílání, nové funkce nabízí v DVB-T i na satelitu

7. květen 2018

Technologie v podání tohoto veřejnoprávního média dlouhodobě stagnoval, uvedené novinky jsou tak vítaným zpestřením pro majitele přijímačů s podporou technologie HbbTV.

Slovenská veřejnoprávní televize RTVS rozšířila po dlouhé době hybridní vysílání označované zkratkou HbbTV o nové funkce. K archivu zpravodajství nebo teletextu je v jejím menu dostupný i televizní archiv. Diváci, kteří mají přijímač s podporou této technologie připojený k internetu, navíc mohou nově využívat i timeshift, tedy časový posun, a to v rozsahu 24 hodin, případně vstupovat do TV archivu. HbbTV je dostupné v DVB-T na Slovensku, na satelitu Astra i v kabelu.

Stejně jako Česká televize i RTVS spustila speciální aplikaci k probíhajícímu hokejovému šampionátu v Dánsku. „Aplikace umožní sledování alternativního hokejového zápasu, který v dané chvíli není vysílán v rámci klasického vysílání. Divák si bude moci zvolit sledování kteréhokoliv zápasu a sledovat jej živě,“ uvedl technický ředitel společnosti Towercom Zsolt Nagy. „Jsme velmi rádi, že můžeme divákům a fanouškům hokeje díky službě hybridní televize nabídnout plnohodnotný zážitek z hokejového šampionátu. Samotný TV signál z akcí této kategorie je vyráběn v nejvyšší kvalitě, což s podporou moderních technologií ještě umocníme,“ doplnil šéf sportovní sekce RTVS Matej Hajko.

autor: lukpo
Spustit audio