Slovenské digitální Rádio Pyramída nepřeruší po 31. prosinci vysílání

6. prosinec 2016

„Vzniklo k 90. výročí rozhlasu v Bratislavě, ale příští rok je 60. výročí banskobystrického rozhlasu a 90. výročí košického rozhlasu,“ zdůvodnil šéf rozhlasové sekce RTVS Vincent Štofaník.

Rozhlas a televize Slovenska (RTVS) nepřeruší po 31. prosinci vysílání, ale bude v něm pokračovat i po Novém roce. V rozhovoru pro web MediaGuru.cz to uvedl Ředitel Sekce programových služeb SRo Vincent Štofaník. Rádio Pyramída zahájilo vysílání na začátku letošního roku a nahradilo tehdy vysílání tematické stanice Rádio Klasika. Dostupné je mimo jiné v rámci digitálního vysílání DAB+ na Slovensku a na satelitu Astra 3B.

„Vzniklo k 90. výročí rozhlasu v Bratislavě, ale příští rok je 60. výročí banskobystrického rozhlasu a 90. výročí košického rozhlasu. Od nich přišel impuls, že by do Rádia Pyramída dokázali výrazněji přispívat svým programem, takže bude pokračovat i příští rok. No a v roce 2018 máme důležité výročí - 1918, 1968 a výročí vzniku Slovenské republiky - a Rádio Pyramida jako doku rádio by bylo zajímavé... Ale nechci předbíhat,“ konstatoval Štofaník. RTVS v současné době provozuje kromě Pyramídy z rozhlasových služeb dále Rádio Slovensko, Devín, Regina, Rádio_FM, Pátria, Slovakia International, Litera a Junior.

autor: lukpo
Spustit audio