Slovenské rádio Best FM končí vysílání v DAB+, na anténu ho už nenaladíte

28. únor 2018

Terestricky bylo možné program naladit v Praze, jižních Čechách a na západě republiky. Všude tam má operátor, který kombinuje vysílání ve III. pásmu a L-bandu, své vysílače.

Slovenská komerční rozhlasová stanice Best FM odchází z pozemní nabídky digitálního rádia v České republice. Na sociální síti Facebook o tom informoval provozovatel multiplexu RTI cz, webu Digitální rádio skutečnost potvrdil provozní ředitel firmy Roman Kropáček. „Provozovatel se po roce rozhodl, že smlouvu neprodlouží. V tuto chvíli hledáme náhradu, jsme v jednání s několika dalšími provozovateli,“ uvedl Kropáček.

Terestricky bylo možné rádio Best FM naladit v Praze, jižních Čechách a na západě republiky. Všude tam má operátor, který kombinuje vysílání ve III. pásmu a L-bandu, své vysílače. Stanice byla zajímavým obohacením programové nabídky, protože žádné slovenské rádio v současné době prostřednictvím českých DAB+ vysílačů šířeno není. Majitelé digitálních rádií na Moravě a ve Slezsku mohou využít pouze přeshraničního zásahu některého stanoviště u našich východních sousedů. V polovině září 2017 opustila multiplex RTI cz i stanice Jamesdean.fm.

autor: lukpo
Spustit audio