Slovenské Rádio Best FM vstoupí do českého éteru, začne vysílat digitálně

23. únor 2017

„Stream už máme k dispozici, doplníme ještě nějaké obrázky a předpokládám, že v příštím týdnu bychom stanici mohli do našeho multiplexu pustit,“ uvedl zástupce firmy RTI cz Roman Kropáček.

Slovenská celoplošná rozhlasová stanice Rádio Best FM připravuje vstup do českého éteru. Komerční vysílatel podle informací webu Digitální rádio oslovil západočeskou společnost RTI cz a bude vysílat v jejím DAB+ multiplexu. Rádio Best FM tak bude dostupné nejen prostřednictvím řady VKV frekvencí u našich východních sousedů, ale také majitelům digitálních přijímačů v Praze, Plzni, na Karlovarsku a v jižních Čechách.

Operátor RTI cz už si stanici nechal registrovat na posledním zasedání u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). „Stream už máme k dispozici, doplníme ještě nějaké obrázky a předpokládám, že v příštím týdnu bychom stanici mohli do našeho multiplexu pustit,“ uvedl pro Digitální rádio Roman Kropáček, provozní ředitel společnosti RTI cz. Best FM na svém webu uvádí, že hraje nejlepší hudbu od sedmdesátých let až po současnost, respektive do roku 2006. Kromě zábavy se stanice věnuje i informacím z politiky, kultury, počasí i dopravy.

autor: lukpo
Spustit audio