Slovenský operátor Towercom zveřejnil harmonogram přepnutí vysílačů do DVB-T2

31. květen 2016

Divákům využívajícím externí přijímač Zircon T-3000HD Plustelka bude stačit po změně v jejich lokalitě spustit pouze vyhledávání a automatické naladění nových TV stanic.

Služba Plustelka nabízející prostřednictvím pozemní televize placené kanály přejde v následujících týdnech ze standardu DVB-T do DVB-T2. Tuto skutečnost již web Digitální rádio s citací Živé.sk přinesl. Novinkou je nyní kompletní zveřejnění harmonogramu překlopení jednotlivých vysílačů z původního do novějšího kódování. Zpráva je zajímavá i pro naše čtenáře, kteří se díky přeshraničnímu zásahu na Moravě, případně ve Slezsku, nacházejí v dosahu DVB-T ze Slovenska. Jako první se na přechod chystá již medializovaný vysílač Banská Bystrica – Laskomer.

Pro zákazníky Plustelky bude důležité, aby si zkontrolovali své koncové zařízení pro příjem Plustelky. Divákům využívajícím externí přijímač Zircon T-3000HD Plustelka bude stačit po změně v jejich lokalitě spustit pouze vyhledávání a automatické naladění nových TV stanic. Tento přijímač totiž podporuje nový standard DVB-T2 a proto není nutná žádná další změna. Pro zákazníky s moduly Plustelka je spolu s partnerem, společností Inter-sat, připravena nabídka, v jejímž rámci budou moci získat DVB-T2 přijímač za zvýhodněnou cenu. Ostatní multiplexy na Slovensku budou v následujících letech nadále fungovat ve standardu DVB-T.

Plustelka přechází do standardu DVB-T2
autor: lukpo
Spustit audio