Slovenský Towercom začne nabízet v pozemním vysílání 4K obsah, k dispozici bude i čeština

9. září 2019

Jednotlivé tituly, které budou dostupné v Ultra HD rozlišení, je možné najít na webu služby. Platforma Otta funguje také v Česku, je však nutná její registrace na Slovensku. V pozemním vysílání lze službu využívat přes červené tlačítko HbbTV.

Telekomunikační operátor Towercom začne v následujících dnech nabízet ve své nelineární službě Otta obsah ve formátu Ultra HD/4K. Služba je dostupná prostřednictvím hybridního vysílání, počítačů (on-line přes prohlížeč) nebo mobilních zařízení. Jak sám operátor uvádí, Otta je možné využívat i v České republice (na území jiného státu), nutná je však registrace klienta na Slovensku. Obsah ve 4K rozlišení Towercom upřesnil ve speciální kategorii Extra na svém webu. Má jít mimo jiné o tituly Red Bull TV. V rámci pozemního vysílání je služba k dispozici právě skrze technologii HbbTV.

„Vylepšená služba přinese zcela nový přehlednější vizuál, rozšířenou třicetidenní registraci zdarma, TV se sedmidenním archivem a zcela novou sekci s 4K UHD obsahem," uvedl Andrej Doležal, ředitel pro inovace společnosti Towercom. Služba zlevňuje o jedno euro měsíčně. Zatímco doposud to bylo necelých 6 eur, nově to bude 4,99 euro. Veškerý obsah bude lokalizovaný do slovenštiny nebo češtiny, prostřednictvím audia nebo titulků. Nově si bude moci zákazník nastavit na jednom účtu až pět uživatelských profilů a obsah konzumovat neobvykle až na deseti zařízeních.

autor: lukpo
Spustit audio

Související