Slovenský veřejnoprávní okruh Šport je v nedohlednu, letos se neuskuteční ani olympiáda

24. březen 2020

Start sportovního okruhu byl vázán na Mistrovství Evropy ve fotbale, které se mělo konat 12. června až 12. července. Evropská fotbalová unie rozhodla o jejich přeložení na příští léto.

Spuštění čtvrtého slovenského veřejnoprávního televizního okruhu zaměřeného na sport se odkládá, termín zahájení vysílání je v tuto chvíli neznámý. Plány zkomplikovala pandemie koronaviru a postupné rušení velkých sportovních událostí. Japonský premiér Šinzó Abe se dnes s šéfem Mezinárodního olympijského výboru Thomasem Bachem navíc dnes dohodl na přeložení OH v Tokiu na příští rok.

Start sportovního okruhu byl vázán na Mistrovství Evropy ve fotbale, které se mělo konat 12. června až 12. července. Evropská fotbalová unie (UEFA) rozhodla o jejich přeložení na příští léto. Práce, které souvisely s přípravou nového vysílacího okruhu, však RTVS dokončí v maximální možné míře.

„V době vrcholících příprav na vznik Športu, kdy jsou rozjeté stavební práce, technologické zakázky, skladba programu, nákup licencí a výběrová řízení na nové zaměstnance, jsme se dostali do obrovské nejistoty. V této chvíli by bylo maximálně nezodpovědné oznámit konkrétní termín spuštění nového okruhu a vstupovat do dalších finančních závazků,“ uvedl šéf sportovní sekce RTVS Matej Hajko.

„Neumíme předpovědět, jak se situace vyvine a kdy začne sport na Slovensku a ve světě naplno fungovat. Když bude jasné, že je to procesně, finančně a personálně reálné, tak přípravy opět rozjedeme,“ doplnil Hajko. RTVS dokončí rozšiřování vysílacích prostorů, střižen, režií, studií i rekonstrukce kanceláří. Rozšíření a funkčnost těchto prostorových kapacit bylo pro RTVS nezbytné i bez ohledu na spuštění čtvrtého programového okruhu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související