Slovinci spustí v září digitální rozhlas DAB+

26. květen 2016

Veřejnoprávní vysílatel RTV Slovinija prozatím příliš podrobností o plánovaném šíření nezveřejnil. Signál má být šířen na kanálu 10D.

Digitální rozhlasové vysílání ve standardu DAB+ letos odstartuje od září ve Slovinsku. Na webu o tom informuje tamní veřejnoprávní médium Radiotelevizia Slovenija (RTV Slovenija). Příliš podrobností o plánovaném spuštění DAB+ prozatím známo není. Jasná je v tuto chvíli skutečnost, že půjde o sedm vysílačů po celé zemi, konkrétně lokality Krim, Krkavec, Nanos, Plešivec, Pohorje, Tinjan a Trdinov vrh. Technické parametry včetně výkonů a polarizace zveřejněny nebyly. Jasné je nicméně to, že bude použit kanál 10D (frekvence 215,072 MHz).

Jaký bude obsah multiplexů? S tím bohužel naše čtenáře prozatím také nepotěšíme. V záložce Seznam programov je uvedeno následující: „Dosud není známo, které rozhlasové programy budou vysílány prostřednictvím sítě DAB+.“ Bylo by nicméně velkým překvapením, kdyby šlo o jiné stanice, než jsou ty od RTV Slovenija. Zdali veřejnoprávní médium připravuje i některé čistě digitální stanice, není v tuto chvíli bohužel známo. Až budou známy bližší informace ohledně DAB rádia ve Slovinsku, čtenáře o nich pochopitelně budeme informovat.

autor: lukpo
Spustit audio