Slovinský multiplex R1 zachytitelný na Slovensku chystá rozšíření o nové stanice

27. duben 2018

Podle tamního regulátora byl zájem o obsazení volné kapacity velký. Do výběrového řízení se přihlásilo celkem šestnáct žadatelů, tedy více než trojnásobek nabízené kapacity.

Dalších pět rozhlasových stanic by se mělo v dohledné době objevit v DAB+ multiplexu R1, který funguje ve Slovinsku a při zlepšených troposférických podmínkách byl jeho příjem již několikrát zaznamenání také na Slovensku. Jak uvedl portál Digitalniradio.si, novými držiteli digitálních licencí jsou stanice Radio Net FM, Radio Maxi, Radio Veseljak, Radio Univox a Radio Student. Výběrové řízení upřednostnilo v podmínkách vysílatele z pásma VKV.

Podle slovinského regulátora byl zájem o obsazení volné kapacity velký. Do výběrového řízení se přihlásilo celkem šestnáct žadatelů, tedy více než trojnásobek kapacity, která byla k dispozici. Mezi žadateli bylo i šest stanic, které v klasickém rozhlasovém éteru dostupné nejsou. Je tedy vidět, že i ve Slovinsku zájem o digitální rozhlasové vysílání ze strany jednotlivých provozovatelů je. Digitalniradio.si připomíná, že multiplex R1 je obsazen zejména komerčními stanicemi, které obsadily osm pozic, zbytek patří veřejnoprávnímu médiu RTV SLO.

autor: lukpo
Spustit audio