Soud zakázal Skylinku vysílat programy Primy na Slovensku

23. červen 2018

Společnost M7 Group, která provozuje satelitní službu Skylink, musí u dekódovacích karet pro slovenský trh zablokovat přístup k televizním programům Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom, Prima Max a Prima Krimi. Rozhodl o tom Městský soud v Praze předběžným opatřením.

M7 Group podle mediálního zástupce Marka Němce neporušuje žádné zákony ani sjednané smlouvy. "Rozhodnutí soudu o předběžném opatření budeme komentovat poté, co nám bude doručeno oficiální cestou, což se zatím nestalo," řekl ČTK.

Podle Primy je šíření jejích českých programů na území Slovenska nelegální. "Uvítali jsme, že soud akceptoval náš návrh na předběžné opatření ve věci dekódovacích karet služby Skylink. Operátoři by neměli jednat v rozporu se smlouvou a distribuovat naše programy mimo území České republiky, a vystavovat nás tak nebezpečí postihu ze strany globálních poskytovatelů autorských práv u zahraničních pořadů. Diváci na Slovensku mohou i nadále sledovat své oblíbené pořady na kanále Prima Plus," uvedla mluvčí Primy Gabriela Semová.

Podobně Skylink nabízí i české programy TV Nova. Její mluvčí Jana Ondrejechová ČTK před týdnem řekla, že televize rovněž připravuje proti Skylinku právní kroky.

FTV Prima oslavila tento týden 25 let na českém trhu. Nabízí osm televizních kanálů. Její obrat byl loni 3,5 miliardy Kč. Mateřskou společnost FTV Prima Holding ovládá ze 62,5 procenta přes svou skupinu GES podnikatel Ivan Zach, zbylý podíl patří přes skupinu Alphaduct podnikateli Vladimíru Komárovi.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související