Novu rozhněval postup satelitní služby Skylink s distribucí jejího vysílání na Slovensku

13. červen 2018

Provozovatel největší satelitní platformy u nás i komerční mediální skupina se na danou problematiku dívají odlišnou optikou, rozhodovat tak budou pravděpodobně právníci.

Mediální skupina Nova se dostává po delší době opět do sporu s provozovatelem satelitní služby Skylink, lucemburskou společností M7 Group. Zatímco před několika lety šlo o cenu za šíření programů v HD kvalitě, nyní Skylink umožňuje zákazníkům na Slovensku opět sledovat programy Novy za podmínky, že uhradí český Servisní poplatek. Operátor krok zdůvodňuje volným pohybem služeb a zboží v rámci Evropské unie. Provozovatel služby by neměl podle M7 zákazníka omezovat, pokud chce danou nabídku využívat a je za ni ochoten legálně zaplatit.

Výklad Skylinku ale Nova označuje za protiprávní. „Společnost TV Nova vynaložila značné úsilí, aby zastavila neoprávněné šíření svých stanic na Slovensku, a nedovolí, aby je operátoři začali opět nelegálně šířit za hranicemi České republiky. Žádnému operátorovi nedala TV Nova souhlas a návrat do předchozího stavu by považovala za nepřijatelný. Použije veškeré právní prostředky, aby tomuto protiprávnímu jednání zamezila,“ uvedla mluvčí Novy Jana Ondrejechová. Ve stejném duchu se vyjádřila i televize Markíza, která vydala prakticky totožnou tiskovou zprávu jen s přibližně čtvrt hodinovým odstupem zaměřenou na slovenská média.

autor: lukpo
Spustit audio

Související