Speciální program připravují na Vánoce i digitální stanice Wave a Junior

20. prosinec 2016

„Naše sváteční nabídka je tak pestrá, že si v ní každý posluchač najde to své,“ uvedla ředitelka Programu ČRo Eva Hazdrová-Kopecká.

Nejen analogové okruhy Českého rozhlasu, ale také jeho čistě digitální stanice připravují pro své posluchače speciální sváteční program. Štědrovečerní ambientní zklidnění nabídne na Radiu Wave Tichá noc s Jardou Petříkem, posluchači se mohou těšit také na mimořádné vydání Liberatury s autorským čtením Marka Šindelky, soutěžní speciál Casablanca a řadu vánočních reportáží a publicistiky. Výběr z Radio Wave Live Sessions pak nabídne Sváteční Stage I a II.

Český rozhlas nezapomene o Vánocích ani na své nejmladší posluchače. Rádio Junior uvede o vánočních prázdninách šest pohádkových premiér a zároveň dvě premiérové sci-fi četby na pokračování: Vladana a Prasopes a Planeta Smaragdových očí. Vánoční schéma stanice pro nejmladší posluchače se také vrátí k seriálu Vánoce doma i ve světě, který představuje vánočními zvyky v různých zemích. Speciálním vánočním dárkem pro posluchače bude zbrusu nový hudební pořad – Vánoční diskotéka Rádia Junior. Obě rozhlasové stanice je možné naladit v multiplexu DAB Praha (kanál 12C), sítích operátorů RTI cz a Teleko i v dalších digitálních kanálech (DVB-T, kabel, IPTV, satelit Astra 3B).

„Naše sváteční nabídka je tak pestrá, že si v ní každý posluchač najde to své: ať už preferuje mluvené slovo čtené či dramatizované nebo jakýkoli hudební žánr. Jen těch vánočních koncertů z nabídky Evropské vysílací unie, které Vltava rozprostřela do několika dnů! Těch pohádek a příběhů na Dvojce i na Junioru! Ale nechtěla bych zapomenout na důležitý fakt: v rozhlasu chceme být našim posluchačům i ve sváteční čas dobrými a příjemnými společníky. Nejde pouze o to, abychom vystavěli dokonalé sváteční schéma, ale aby z vysílání někdo k lidem vlídně hovořil a sdílel s nimi tu kouzelnou atmosféru,“ uvedla ředitelka Programu ČRo Eva Hazdrová-Kopecká.

autor: lukpo
Spustit audio