Srpnové novinky O2TV: Up Network v nabídce, končí kanály AXN

31. červenec 2017

Operátor služby a provozovatel AXN, společnost Sony, mají na jejich vyřazení z nabídky odlišný pohled. Za tímto krokem má být údajně extrémně nízká sledovanost.

Telekomunikační operátor O2 Czech Republic, provozovatel největší IPTV služby na trhu O2TV, zařadí od 1. srpna, tedy od zítřka, do nabídky nový kanál Up Network zaměřený na letectví a vše s ním spojené. Pro provozovatele, za nímž stojí bývalý šéf televize JOJ František Borovský, tak jde o průnik k dalšímu velkému tuzemskému operátorovi. Stanice už je k dispozici například v satelitní službě Skylink a T-Mobile TV.

Z nabídky O2TV zároveň zmizí od 1. srpna také stanice společnosti Sony Pictures Television Network, tedy kanály AXN, AXN Black a AXN White. Firma v oficiálním vyjádření tvrdí, že za tímto krokem stojí jejich nízká sledovanost. V případě AXN dokonce uvedla, že byla extrémní. Sony se naopak v tiskové zprávě, kterou zaslala prostřednictvím PR agentury Hill+Knowlton Strategies ohání tím, že vysílá vybrané detektivní a akční seriály a filmy, z nichž některé běží na AXN exkluzivně. Problémem těchto stanic jsou zejména časté reklamní bloky, které de facto programy degradují na úroveň volně šířených programů.

autor: lukpo
Spustit audio