Stanice Absolut Relax má první čísla poslechovosti, denně ji ladí až dvě stě tisíc lidí

28. březen 2018

Rozhlasová stanice slaví pět let v rámci celoplošné DAB+ distribuce. Z řady vysílačů je zachytitelná i na omezeném území Čech.

Digitální stanici Absolut Relax, kterou je možné naladit z německých vysílačů pouze díky pozemnímu rozhlasovému vysílání DAB+, si denně naladí až 210 tisíc posluchačů. Vyplývá to z průzkumu Media-Analyse 2018, která byla provedena v prvních měsících letošního roku. Průměrně si v jedné hodině stanici naladí 33 tisíc posluchačů. Distribuci prostřednictvím DAB+ vysílačů tak vnímá provozovatel stanice, společnost Absolut Digital, jako velice důležitou.

Media-Analyse 2018 je důkazem toho, že poslechovost stanice Absolut Relax je vzrůstající, protože v rámci tohoto průzkumu se čistě digitální program objevil vůbec poprvé. Poprvé bylo možné tento okruh naladit v roce 2012 ve spolkových zemích Bavorsko a Hesensko, od roku 2013 je dostupný na celorepublikové úrovni, kdy se stal součástí DAB+ multiplexu DR Deutschland. Díky němu je možné Absolut Relax poslouchat i na omezeném území České republiky, zejména ve středních, severních a západních Čechách.

autor: lukpo
Spustit audio