Stanice ČT3 vrátí na televizní obrazovku hlasatelky, archivní seriály i soutěž O poklad Anežky České

18. březen 2020

„Trojka“ bude pouze dočasnou televizní stanicí vysílanou po dobu krize související s koronavirem. Česká televize ji bude šířit také v pozemním vysílání DVB-T2 a nabídne ji k dispozici všem operátorům placených služeb.

Česká televize zveřejnila další detaily k nové stanici ČT3, kterou spustí v pondělí 23. března úderem deváté hodiny ranní. Ve vysílání se objeví oblíbené pořady z fondu Československé televize, ale také informační magazíny. Vrátí se mimo jiné televizní seriály Byli jednou dva písaři a Rozpaky kuchaře Svatopluka nebo soutěž O poklad Anežky České, kterou provázel moderátor Marek Eben a sekundovala mu zde i současná tvář FTV Prima Klára Doležalová. 

Generální ředitel České televize Petr Dvořák naznačil, že spolu s ČT3 se na obrazovce opět objeví také televizní hlasatelky, kterými budou tváře pořadu Sama doma. Nová televize by měla nabídnout „uklidnění s trochou nostalgie v náročné době“. Ve vysílání ČT3 nebude chybět ani zpravodajství. Informační servis se bude skládat ze dvou bloků - vstupů, které budou typově podobné Dobrému ránu, ty poběží v 9, 15 a 17 hodin, a poledních zpráv vysílaných paralelně na ČT1 a ČT24. 

Česká televize potvrdila, že ČT3 bude na rozdíl například od slovenské Trojky pouze dočasným kanálem, který bude vysílat po celou dobu současné krize. Diváky má udržet v dobré náladě a zároveň dobře informované. Stanice bude k dispozici v DVB-T2 multiplexu České televize ve vysokém rozlišení a v současné době jedná veřejnoprávní médium o jejím zařazení do nabídek operátorů placených služeb – kabel, IPTV a satelit. Očekáváme, že testovací vysílání bude zahájeno ještě před víkendem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související