Stanice Jamesdean.fm přerušila digitální vysílání v DAB+

2. únor 2017

Okruh Jamesdean.fm byl v rámci DAB+ distribuce k dispozici od 29. února loňského roku. Na konci srpna 2016 stanice prodloužila smlouvu o další rok.

Internetový stream Jamesdean.fm zaměřující se zejména na americkou hudbu padesátých a šedesátých let přerušil vysílání v digitálním rozhlasovém multiplexu společnosti RTI cz. Stanici je tak nyní možné naladit pouze na webové stránce http://jamesdean.fm/. Přerušení distribuce potvrdila webu Digitální rádio Kristina Nesvadbová, která je jednatelkou společnosti James Dean Co. s.r.o. Právě ta „stanici“ provozuje.

Okruh Jamesdean.fm byl v rámci DAB+ distribuce k dispozici od 29. února loňského roku. Na konci srpna 2016 web Digitální rádio přinesl svým čtenářům zprávu, že stanice prodloužila smlouvu o další rok. Nyní Jamesdean.fm vysílání nečekaně přerušilo. Podle Nesvadbové bude provozovatel internetového streamu jednat se společností RTI cz o možném návratu do multiplexu. „Prozatím to necháváme otevřené,“ uvedla jednatelka James Dean Co. Internetový stream hraje pouze proud hudby, který není přerušovaný mluveným slovem v podobě moderátorů ani reklam.

autor: lukpo
Spustit audio