Stanice Mňau TV končí v Regionální síti 4, v Praze bude skrze DVB-T obtížně dostupná

30. listopad 2018

Problém s příjmem programu zaměřeného výhradně na domácí mazlíčky budou mít zejména majitelé domů se společnou televizní anténou. Ty o vysílání stanice přijdou.

Společnost Prague Digital TV, která je na území hlavního města provozovatelem Regionální sítě 4, ukončí ještě v průběhu dnešního dne šíření tematického kanálu Mňau TV. Stane se tak na žádost firmy S&P Broadcasting, jenž má tento program ve svém portfoliu. Mňau TV z pražského éteru úplně nezmizí, ale pro řadu obyvatel bude prakticky nedostupná. Stanice je k dispozici nyní už pouze v Regionální síti 6, kterou provozuje společnost AV-PARK. Výkon vysílače na kanálu 21 je 100 Wattů, jeho proladitelnost však bude minimální. 

Společnost S&P Broadcasting neodchází z multiplexu operátora Prague Digital TV úplně. Nadále bude prostřednictvím vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh na 46. kanálu šířit svou stanici Mňam TV. Se zbývajícími projekty se pak soustředí na již zmiňovanou Regionální síť 6, která má vysílač na Nových Butovicích. Není to poprvé, co provozovatel stanice mění dostupnost prostřednictvím DVB-T v Praze. Na klasickou anténu zde skončil se závěrem února 2017, kdy opustil multiplex 4, aby se pak srpnu téhož roku objevil v Regionální síti 4.

autor: lukpo
Spustit audio

Související