Stanice Up Network zvažuje vstup do pozemního vysílání a světa chytrých televizorů

16. listopad 2017

Právě na satelitu začala tematická televize, která se věnuje výhradně letectví a vším, co s ním souvisí, testovat hybridní vysílání HbbTV.

Doposud pouze placená stanice Up Network uvažuje o možnosti vstupu do pozemního vysílání. Provozovatel kanálu, společnost FBC Media, za níž stojí bývalý šéf televizí JOJ a Barrandov František Borovský, jedná o nalezení obchodního modelu s operátory. Up Network je dostupná ze satelitu Astra na trzích, kde působí společnost M7 Group – Česká republika, Slovensko, Benelux, a dále u vybraných kabelových a IPTV operátorů.

Právě na satelitu začala tematická televize, která se věnuje výhradně letectví a vším, co s ním souvisí, testovat hybridní vysílání HbbTV. Příznak technologie je v tuto chvíli zapojený na programové pozici určené pro český a slovenský trh, ale nenabízí žádný obsah. Televize si tak u televizorů a set-top boxů připojených k internetu zjišťuje u svých diváků, jaké procento jich právě HbbTV může využít. Do budoucna může Up Network využít technologii například pro přístup do svého videoarchivu. Spuštění konkrétních aplikací bude záležet právě na procentu diváků, kteří jsou schopni HbbTV využívat.

Up Network testuje HbbTV

Na programové pozici Up Network šířené na satelitu Astra se objevil příznak technologie HbbTV. (Repro foto: Up Network)

autor: lukpo
Spustit audio