Stanice R.SA už vysílá v saském multiplexu, zvuková kvalita je však horší

5. únor 2016

V souvislosti se vstupem do digitální distribuce představila stanice i inovované logo s dodatkem DAB+.

Komerční rozhlasová stanice R.SA spustila distribuci svého signálu v rámci digitální distribuce DAB+ o několik dní dříve, než se původně očekávalo. Plánovaný krok byl původně avizován na 15. února, okruh zaměřený na oldies se však objevil v multiplexu veřejnoprávního rozhlasu MDR už včera.

Stanice R.SA je součástí multiplexu na kanálu 9A (III. pásmo) a je jediným komerčním okruhem, který je v této síti na pilotní bázi šířen. Při příležitosti vstupu do digitální distribuce si rádio připravilo i speciální logo. Vedle jeho známé podoby „R.SA - Mit Böttcher & Fischer“ se tu nově objevuje také doplněk „DAB+“. S touto variantou se mohou setkat majitelé přijímačů, kteří mají možnost přijímat takzvanou slideshow, mají tedy zařízení s barevným displejem. V radiotextu je vysíláno motto stanice a kontaktní telefonní linka.

AKTUALIZOVÁNO 6. února, 8:00 - Vývoj situace ukázal, že šlo prozatím pouze o test. Stanice byla z multiplexu později odpojena. Její oficiální vstup do digitální sítě byl stanoven na 15. února.

autor: lukpo
Spustit audio