Stanice Spektrum Home začala vysílat širokoúhle

1. srpen 2016

Program je na českém a slovenském trhu prozatím dostupný pouze ve standardním rozlišení obrazu. Do budoucna nicméně není vyloučeno, že stanice odstartuje i v HD kvalitě.

Placený tematický kanál Spektrum Home zahájil od pondělí 1. srpna vysílání v širokoúhlém formátu 16:9. Web Digitální rádio si tuto skutečnost ověřil v průběhu dopoledního monitoringu a ověřil hned u několika operátorů. Spektrum Home je vůbec poslední televizí tohoto typu, která byla doposud dostupná pouze ve formátu 4:3. Přechod na obraz 16:9 realizovaly v uplynulých měsících a letech prakticky všechny placené kanály, byť některé výjimky se přesto dají v nabídkách kabelových a satelitních operátorů ještě najít.

Ukázka z vysílání stanice Spektrum Home

Ukázka z vysílání stanice Spektrum Home. (Repro foto: Spektrum Home)

Spektrum Home je na českém a slovenském trhu prozatím dostupné pouze ve standardním rozlišení obrazu (SD). Do budoucna nicméně není vyloučeno, že stanice odstartuje i v HD kvalitě. Společnost AMC Networks International – Central Europe, která je provozovatelem programu, nedávno naší redakci, že by ráda do vysokého rozlišení překlopila všechny své stanice. Přesný harmonogram ale pro tuto operaci stanovený nemá. Spektrum Home se neodbavuje v Česku ani na Slovensku, ale v Maďarsku, takže obsahuje tamní reklamní bloky. Stanice už působí na našem trhu řadu let, dříve pod názvem Deko.

autor: lukpo
Spustit audio