Start slovenského New Model Rádia v DAB distribuci prozatím s otazníkem

12. únor 2016

Provozovatel stanice v lednu naznačil, že bude šířen v síti operátora Towercom. S tím se ale prozatím nedohodl.

New Model Rádio se připravuje na vstup do DAB multiplexu. Bližší info zveřejníme začátkem února.“ Právě tato informace se objevila na sociální síti Facebook, konkrétně již 22. ledna, a to na profilu výše uvedené slovenské stanice. Blíží se ale polovina měsíce a žádné novinky ohledně případného vstupu do pilotního DAB multiplexu telekomunikačního operátora Towercom se prozatím neobjevily.

Web Digitálníradio.cz proto zajímalo, zdali se jednání s New Model Rádio někam posunula a obrátil se přímo na firmu, o níž se provozovatel stanice na svém profilu zmiňoval.

„Jednáme s více subjekty, které by se rády účastnily pilotního vysílání, které probíhá z vysílače Bratislava – Kamzík. Ohledně jednání s provozovatelem stanice New Model Rádio nemám žádné nové informace,“ konstatoval Michal Šuran, marketingový manažer operátora. Vstup do sítě Towercomu tak je s otazníkem. Podle informací od lovců vzdálených signálů je možné zachytit signál DAB multiplexu z Kamzíku i v části Moravy. Síť obsahuje v tuto chvíli pouze čtyři stanice, a to výhradně okruhy Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS). Operátor získal povolení na šíření signálu do května a vysílání chtěl otestovat i v dalších lokalitách.

autor: lukpo
Spustit audio