Start stanic Československo a Festival Cinema Channel doprovodí distribuční změny

9. listopad 2016

Z původní rodiny kanálů CS TV zůstane zachována pouze stanice Doku CS. Na satelitu už ji ale diváci nenaladí.

Společnost Film Europe se připravuje na spuštění svých nových televizních projektů Československo a Festival Cinema Channel. Ke koncovým divákům se tyto stanice dostanou již za několik dní, v úterý 15. listopadu. Provozovatel však zahájí interní testy již dříve. Tyto zkoušky budou sloužit k tomu, aby si operátoři vyzkoušeli, zdali distribuční trasa funguje v pořádku. Jedná se de facto pouze o programovou smyčku, která není určena pro diváky.

Zahájení kanálu Československo proběhne 15. listopadu v 10 hodin a skončí ve 22 hodin. Na ní pak okamžitě naváže televize Festival Cinema Channel, jejíž vysílání bude přerušeno ve čtyři hodiny ráno, aby ji opět nahradil předchozí program. Takto bude časová výměna probíhat trvale. Na podobném modelu fungují například veřejnoprávní kanály Déčko a ČT art. Nové stanice si budou moci operátoři brát dvěma distribučními cestami – buďto na satelitu, případně v distribučním středisku Sitel Bratislava.

V případě, že operátor zvolí satelitní signál (operátor Skylink/M7 Group), stanici Československo, bude mít k dispozici ve vysokém rozlišení. To samé bude platit i pro Festival Cinema Channel. Na distribuci Film Europe HD se nic nemění. Sitel Bratislava nabídne všechny programy ve třech kvalitách – MPEG-4/HD, MPEG-4/SD a MPEG-2/SD. Novinky v portfoliu kanálů společnosti Film Europe Media Company se pochopitelně dotknou i stávajících programů Kino CS, Doku CS a Muzika CS.

Kino CS coby filmový kanál s československou tvorbou bude k 15. listopadu ukončen. Jeho distribuce přechází na stanici Československo HD. Ke stejnému datu bude ukončeno, ale pouze na satelitu, šíření kanálu Muzika CS. Mimo distribuci prostřednictvím družice budou mít operátoři tuto stanici k dispozici ještě do konce měsíce, tedy 30. listopadu. Co se týká posledního programu z rodiny CS TV, tedy Doku CS, tato stanice už nebude na satelitu od 15. listopadu dostupná a operátoři si její signál budou moci nabírat výhradně v distribučním centru Sitel Bratislava.

autor: lukpo
Spustit audio