Švýcarsko splnilo požadavky pro úspěšný přechod z pásma VKV na DAB+

12. červen 2018

Regulátor BAKOM při příležitosti popularizace technologie DAB+ zahájí druhou vlnu informační kampaně. Její cíl je jednoduchý, zvýšit v domácnostech a automobilech opět počet přijímačů schopných zpracovat digitální vysílání.

Švýcarsko splnilo prakticky všechny požadavky, které mu v následujících letech umožní bezproblémový přechod z analogového pásma VKV na technologii DAB+. Ve své zprávě o tom informoval tamní regulátor BAKOM. Do konce roku 2017 bylo v provozu v automobilech a domácnostech kolem 3,5 milionu DAB+ přijímačů, což je o šest set tisíc více než rok předtím. 85 % všech nových vozidel je již vybaveno pro digitální distribuci signálu.

Naše čtenáře jsme již informovali, že poslech digitálního rozhlasu vzrostl za období jednoho roku z 54 na 61 %. BAKOM při příležitosti popularizace technologie DAB+ zahájí druhou vlnu informační kampaně. Její cíl je jednoduchý, zvýšit v domácnostech a automobilech opět počet přijímačů schopných zpracovat digitální vysílání. Kampaň bude probíhat od roku 2019 do roku 2022. Rozpočet kampaně byl stanoven na 5,5 milionu švýcarských franků, tedy něco málo přes 120 milionů korun. Po zahájení vypínání analogových vysílačů, které začne v roce 2020, se kampaň soustředí na poradenství veřejnosti a kooperaci s dotčenými subjekty.

autor: lukpo
Spustit audio

Související