Taneční rádio RT1 in the mix zpět v nabídce digitálního rádia pro Bavorsko

1. prosinec 2016

Kanál 9C je v současné době volný a lovcům vzdálených signálů by v případě zájmu neměl bránit k jeho zachycení v dané lokalitě žádný jiný multiplex.

Taneční rozhlasová stanice RT1 in the mix bude opět vysílat v nabídce pozemního digitálního rádia DAB+ v Bavorsku. Tematický kanál nebude dostupný po celé spolkové zemi, ale v Augsburgu a jeho nejbližším okolí. Jak má nicméně potvrzený web Digitální rádio, s kvalitnějším vybavením se může podařit zachycené zmíněné sítě i na území Čech. Naší redakci to nedávno potvrdil pravidelný čtenář a spolupracovník Pavel Bárta.

Digitální rozhlasová síť pro Augsburg funguje na kanálu 9C výkonem 4 kW, a to z vysílače Hotelturm. Součástí tohoto DAB+ multiplexu jsou dále například stanice egoFM, Hitradio RT1, Megaradio Bayern, Radio Ilmwelle nebo PR Eins Urban. Kanál 9C je v současné době volný a lovcům vzdálených signálů by v případě zájmu neměl bránit k jeho zachycení v dané lokalitě žádný jiný multiplex. Dříve na této frekvenci fungovala síť veřejnoprávního rozhlasu MDR. Ta je však již delší dobu dostupná na kanálu 9A.

autor: lukpo
Spustit audio