TechniSat Digitradio 581: DAB+ přijímač s podporou hlasových asistentů

19. září 2018

Produktová novinka německé firmy ukazuje, že vývoj digitálních rádií není ani v oblasti technologií ukončen. Hybridní přijímače neustále získávají nové funkce.

Ovládání hlasem se do budoucna stane běžnou součástí digitálních rádií, která jsou připojena k internetu. Výjimkou není ani produktová novinka od německé společnosti TechniSat, přijímač Digitradio 581. Jde o jedno z prvních DAB+ rádií, které využije technologii společnosti Frontier Smart Technologies představenou minulý měsíc. DAB+ přijímač byl jednou ze žhavých novinek německé firmy na veletrhu IFA v Berlíně. Prodávat se začne pravděpodobně začátkem příštího roku.

Nijak revoluční je přijímač z pohledu vybavenosti. DAB+ rádio patří do kategorie all-in-one, tedy vše v jednom. Kromě terestrického rádia tak komunikuje například i s mobilním telefonem, streamuje média a pochopitelně přehrává obsah z internetu. Nad tento dnes již běžný standard bude reagovat také na hlasové asistenty včetně Googlu a Amazonu, podporuje HomePod, má vestavěný Chromest a rozumí si i se značkou Apple díky AirPlay 2. V České republice by se tento přijímač měl prodávat za cenu okolo deseti tisíc.

autor: lukpo
Spustit audio

Související