Telefónica zatím nepočítá v Německu s uvedením mobilu s DAB rádiem

9. březen 2016

Telekomunikační firmy budou pochopitelně raději, pokud budou poslouchat zákazníci stanice chybějící v éteru prostřednictvím internetu.

Od 13. do 15. března se bude konat v Paříži další ročník konference Radiodays Europe, na němž bude představen první mobilní telefon pro starý kontinent, který zvládne příjem pozemního digitálního rádia DAB+. Německa pobočka gigantu Telefónica se však už nechala slyšet, že prozatím s uvedením takového modelu v rámci svého produktového portfolia nepočítá. Informovalo o tom několik tamních médií, mimo jiné Digitalfernsehen.de nebo Teltarif.de. Pro takový produkt není podle operátora stanoven jasný obchodní model.

Postoj operátorů může být v tomto směru celkem logický. Firmy budou pochopitelně raději, pokud budou poslouchat jejich zákazníci stanice chybějící v éteru prostřednictvím internetu, čímž budou proudit telekomunikačním společnostem zisky za účtovaná data. Ačkoliv mobilní telefon s DAB rádiem prozatím v současné době na trhu prozatím není, možnost příjmu této technologie už v tuto chvíli touto cestou existuje. Řešením je doplněk označovaný jako RTL2832U Realtek, který se připojí přes USB port a ovládá pomocí dodávaného softwaru.

autor: lukpo
Spustit audio