Telestar DIRA 6i: přenosné multimediální rádio s DAB+ a internetem pro náročné

24. březen 2021

Telestar v březnu představil další přijímač ze své nejvyšší modelové řady pro příjem VKV, DAB+ a internetových rádií, o jejichž vzniku jsme vás informovali v prosinci. Velmi neobvyklý je zejména počet předvoleb pro jednotlivé stanice, který je k dispozici.

Přijímač o kompaktních rozměrech 15,4 x 9,7 x 6,2 cm a hmotnosti 260 g umožňuje zobrazit na barevném displeji o uhlopříčce 6.1 cm (2.4'') slideshow, tedy barevné obrázky. V levé části přijímače je umístěn 1.8'' reproduktor. Zvuk o výkonu až 4 W je možno přizpůsobit díky vestavěnému ekvalizéru, jenž se ovládá v rámci nabídky v menu (lze volit jak předem přednastavené hodnoty typu pop, rock, klasická hudba ap., tak je možno nastavit i vlastní parametry).

V pásmech VKV a DAB+ je možno ladit stanice manuálně a automaticky. Příznivci dálkového příjmu mohou díky odnímatelné teleskopické anténě připojit vlastní externí anténu.

Čtěte také

K internetu se rádio připojuje pomocí Wi-fi. Lze poslouchat jak internetová rádia, tak podcasty. Stanice je možno vyhledávat přímo pomocí názvu stanice či pomocí volby „Internetové rádio“, kde probíhá výběr stanic a podcastů z celého světa podle názvu stanice či žánru, nebo volby „Místní rádio“, v rámci níž je omezen výběr stanic pouze na místní stanice a podcasty (tj. stanice z území České republiky). Lze vybírat i ze seznamu naposledy přehrávaných stanic.

Do seznamu oblíbených stanic lze z každého zdroje (VKV, DAB+, internet) uložit až 500 stanic. Čtyři nejoblíbenější stanice pak lze vyvolat rovněž pomocí tlačítek přímé volby na těle přístroje. Výjimečný je i vestavěný multimediální přehrávač. Z USB médií lze přehrávat soubory typu MP3, WMA, AAC nebo WAV. Na USB je možno rovněž nahrávat – buď přímo, nebo zvolit konkrétní čas a stanici pro nahrávání v budoucím čase pomocí vestavěného časovače. Lze nastavit i opakovaný interval nahrávání.

Přijímač je vybaven dále bezdrátovým připojením Bluetooth 5.1 či sluchátkovým výstupem. Rádio lze ovládat pomocí aplikace Soundmate pro operační systémy Android a iOS. Doporučená prodejní cena je 79,99 Euro, tedy přibližně dva tisíce korun.

autor: Pavel Treml
Spustit audio

Související