Televize Nova nabízí dvě verze svého programu i v České republice

3. únor 2016

Na mezinárodní mutaci této stanice chce nejsledovanější komerční stanice prodávat i reklamu na Slovensku.

Televize Nova je ve své „mezinárodní“ verzi dostupná nejen divákům na Slovensku, ale také v České republice. Novu International je možné sledovat jednoduše prostřednictvím videoslužby Voyo.cz, kde se stanice objevila již v průběhu pondělí 1. února, tedy dříve, než tomu bylo u satelitního operátora Skylink.

Divákovi se stanice přehrává v takové kvalitě, jaká je rychlost jeho internetového připojení. Při kvalitní lince je tedy možné dosáhnout až vysokého rozlišení obrazu (HDTV). V budoucnu by měla být na Voyu dostupná podle informací webu Digitálníradio.cz i TV Markíza ve verzi pro ČR.

Proč televize Nova spustila dvě verze svého programu? Klasická mutace je určena pro distribuci v České republice, mezinárodní pak pro distribuci v zahraničí. Nova ji ale nabízí v reálu pouze na Slovensku, pro nějž nemá s originální podobou svého kanálu vypořádaná kvůli akvizičním pořadům licenční práva.

Operátoři se ale nechtějí původní stanice logicky vzdát. Pro Novu je ale mezinárodní verze, kterou označuje i v rámci grafiky dodatkem International, výhodou. Může na ni mimo jiné prodávat i díky obchodnímu oddělení sesterské TV Markíza reklamní čas pro slovenské partnery.

autor: lukpo
Spustit audio