Televize Óčko přidala do menu pro chytré televizory hořící krb

2. leden 2018

Pro využití technologie HbbTV je nutné mít nejen přijímač připojený k internetu, ale toto zařízení musí zejména podporovat daný standard.

Hudební televize Óčko rozšířila v krátké době opět nabídku svého hybridního vysílání, které je určeno pro televizory a set-top boxy připojené k internetu. V jeho menu se objevila aplikace Krb. Program určený původně pouze pro období vánočních svátků by měl zůstat k dispozici i nadále. Sváteční hudba, která aplikaci doprovází, ale bude ukončena. Hořící krb je standardní výbavou řady tuzemských služeb včetně O2TV, SledováníTV.cz a ve své nabídce ho má mj. i Netflix.

Pro využití technologie HbbTV je nutné mít nejen přijímač připojený k internetu, ale toto zařízení musí zejména podporovat daný standard. Tato funkcionalita pak televizorům a set-top boxům přináší doplňkové funkce v podobě on-line archivů, internetových streamů, vylepšených programových průvodců a podobně. Hybridní vysílání Óčka dlouho leželo ladem, změn se dočkalo až se závěrem roku 2017. Nejprve se tu objevila první on-line hra, kterou následoval výběr videí z vysílání dostupný v HD kvalitě. Změnila se i podoba červeného virtuálního tlačítka.

autor: lukpo
Spustit audio