Televize Písnička zmizela z hybridního vysílání Šlágr TV, blíží se start „dvojky“

14. srpen 2017

Druhý kanál Šlágr TV označovaný dodatkem „2“ už má od července požádáno o terestrickou licenci. Získat by ji měl na některém z nejbližších zasedání.

Z hybridního vysílání Šlágr TV, které mohou využívat majitelé přijímačů s podporou standardu HbbTV připojených k internetu, zmizela TV Písnička. Redakce webu Digitální rádio to zjistila monitoringem této platformy. TV Písnička již nevysílala v HbbTV Šlágru několik týdnů. Po spuštění ikony se objevila pouze černá obrazovka, případně se uživatel opět vrátil do úvodního menu, ve kterém zůstává Šlágr Dechovka a Country no.1.

Podnikatel a hudebník Karel Peterka se s týmem aktuálně připravuje na spuštění své nové televizní stanice Šlágr 2. U Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) už má tento program zažádáno o terestrickou licenci od 21. července. Dá se tedy předpokládat, že by ji mohl získat už na zasedání RRTV, které se bude konat 29. a 30. srpna, případně pak 12. a 13. září. Jako převzaté vysílání pak bude stanice k dispozici i v kabelových a IPTV sítích, s distribucí prostřednictvím satelitu prozatím nepočítá.

autor: lukpo
Spustit audio