Televize Prima s novou rubrikou Tematické kanály, v HbbTV nabízí výběr dokumentů a pohádek

18. prosinec 2019

Nejde o klasické televizní stanice. Divák s přijímačem podporující technologii HbbTV si může přehrávat pořady z archivu FTV Prima a libovolně mezi nimi přeskakovat.

Společnost FTV Prima spustila na všech svých kanálech jako součást hybridního menu novou kategorii Tematické kanály. Využívat ji mohou všichni majitelé televizorů a set-top boxů s podporou technologie HbbTV (červené tlačítko), které jsou připojené k internetu. Prima aktuálně nabízí v nové aplikace čtyři kategorie – Prima Zoom Válka, Prima Zoom Příroda, Prima Zoom Zajímavosti a Pohádky. Připravovanou novinku avizovala televizní skupina na konferenci Innovation Day, která se konala v první polovině listopadu.

Novinka v hybridním menu FTV Prima ale nenabízí klasické televizní kanály, jak by je divák očekával. Poté, co zvolí jednu z kategorií, je upozorněn na pořad, který je první v řadě. Není však nutností například daný dokument dosledovat. Divák si může v menu vybrat další formáty, které jsou pro něho připraveny. V případě, že daný pořad dosledujete, automaticky se vám začíná přehrávat další.

V nastavení je možné zvolit obrazovou kvalitu od 288p až po 576p, k dispozici jsou případně také titulky. U některých pořadů může být i duální zvuk.

autor: lukpo
Spustit audio

Související