Televize Sport 5 si k desátým narozeninám nadělí vysílání ve vysokém rozlišení

5. březen 2018

Se zkušebním vysíláním chce stanice začít v blízké době. Pokud bude vše probíhat podle plánu, komerční provoz by mohl být zahájen v dubnu – přibližně v horizontu jednoho měsíce.

Tematická televize Sport 5 plánuje k desátému výročí od svého startu – vysílání zahájila v květnu 2008 – spustit svou verzi s vysokým rozlišením obrazu (HDTV). Webu Digitální rádio to potvrdil výkonný ředitel stanice Petr Schreier. Po technické stránce je Sport 5 na HD vysílání připraven, nyní našel i způsob jak signál dopravit k operátorům. HD kvalita má být primárně určena pro společnosti působící v oboru kabelové televize a IPTV.

Se zkušebním vysíláním chce začít Sport 5 v blízké době. Pokud bude vše probíhat podle plánu, komerční provoz by mohl být zahájen v dubnu – přibližně v horizontu jednoho měsíce. Poptávka mezi operátory po této kvalitě obrazu je. Podle informací naší redakce by v této kvalitě stanici ráda šířila například kabelová společnost UPC. Sport 5 HD má být placeným programem, provozovatel chce tedy pro tuto obrazovou kvalitu hledat s operátory obchodní model. V neplacené verzi je Sport 5 součástí Regionální sítě 8 Českých Radiokomunikací, kde je program šířen od 1. července 2014.

autor: lukpo
Spustit audio