Telewizja Polska vstoupí do multiplexu 8 s programy TVP Sport HD a TVP Rozrywka

20. prosinec 2018

Přesný termín zařazení stanic prozatím není znám. Telewizje Polska v současné době studuje detailně smlouvu a její dopad na mediální trh.

Polská veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska) bude šířit v tamním terestrickém multiplexu 8 své programy TVP Sport HD a TVP Rozrywka HD. Vysílatel se na tom dohodl se společností EmiTel, která je provozovatelem této sítě. O kompromisu mezi oběma subjekty informoval ve středu portál Wirtualnemedia.pl. Kuriozitou související s fungováním tohoto multiplexu je, že operuje ve III. pásmu, tedy stejně jako digitální rozhlas DAB+. Díky přeshraničnímu zásahu některých vysílačů je možné tuto síť zachytit i na českém území. 

Kdy budou programy do multiplexu přesně zařazeny, ale zatím není v tuto chvíli jisté. Jak informovalo tiskové oddělení Telewizje Polska, písemné uzavření dohody ale ještě neproběhlo. TVP v současné době analyzuje možné scénáře a jejich dopad na ekonomiku a samotný trh. Chystaný vstup veřejnoprávního vysílatele do multiplexu je pochopitelně dobrou zprávou i pro další stanice, které v této digitální síti působí. Skutečnost, že tento multiplex funguje ve III. pásmu, je významně znevýhodňuje oproti ostatním subjektům působícím na poli DVB-T.

autor: lukpo
Spustit audio

Související