Těžká role RTVS: Veřejnoprávní vysílatel rozjede na Slovensku DAB+ kampaň

6. duben 2023

Spolu se spuštěním nového DAB+ vysílače Borský Mikuláš, který svým signálem zasahuje i na Moravu, chystá slovenský veřejnoprávní vysílatel podle informací portálu Digitální rádio rozjet i propagaci této technologie mezi veřejností. Kampaň bude zahájena v 15. týdnu a bude zahrnovat rozhlasové i televizní spoty.

Slovenský veřejnoprávní vysílatel se pokusí v následujících dnech o téměř nesplnitelnou misi, kterou je zpopularizování digitálního rozhlasového vysílání mezi veřejností. Multiplex operátora Towercom, který obsahuje téměř výhradně stanice RTVS, v současné době pokrývá 60 procent populace. Ve středu 5. dubna spustil veřejnoprávní vysílatel plánovaný vysílač Borský Mikuláš, který může být určitým motivátorem pro pořízení DAB+ přijímače.

Jak bude kampaň vypadat? Rozhlasové spoty budou od 11. dubna ke slyšení na všech rozhlasových okruzích RTVS. Na všechny televizní programy veřejnoprávního vysílatele bude nasazen s náhodnou periodicitou – podle reklamního prostoru – DAB+ spot propagující „čisté rádio“. Na webech mediálních partnerů RTVS, jako jsou například Pravda, Nový čas nebo SME, se objeví DAB bannery. Proběhne také soutěž o patnáct digitálních rádií.

autor: lukpo
Spustit audio

Související