Tip redakce: Nalaďte si Schwarzwaldradio z německého digitálu

1. listopad 2016

Zmiňovaná stanice je bez pochyby větším přínosem než Bayern 1. Ten sice není špatným oldies rádiem, nicméně ve vysílání rotuje nejznámější songy.

Dnes je to na den přesně dva měsíce, co začalo v německém celoplošném rozhlasovém multiplexu vysílat Schwarzwaldradio. Stanice, která byla určena původně výhradně pro distribuci v oblasti Bádenska-Württenberska. Expanze do DAB multiplexu společnosti Media Broadcast se ukázala jako vynikající tah. Schwarzwaldradio přináší roky prověřené hity i méně známé písně. Songům provařeným zejména českými stanicemi se ale vyhýbá.

Zmiňovaná stanice je bez pochyby větším přínosem než Bayern 1. Ten sice není špatným oldies rádiem, nicméně ve vysílání rotuje nejznámější songy let minulých prokládané novější muzikou. Rotace písniček je bohužel navíc poměrně častá. Schwarzwaldradio je přesným opakem. Jedinou nevýhodou stanice se může ukazovat pouze zpravodajství, které je stále orientováno na oblast Schwarzwald (Černý les). Stanice zasahuje území Čech díky přeshraničnímu zásahu DAB signálem ze Saska a Bavorska.

autor: lukpo
Spustit audio