Tři roky po avizované expanzi vstupuje AntikSat konečně na český trh

2. květen 2018

Souhlas regulátora se vstupem do České republiky má košická firma od dubna roku 2016, o plánovaném vstupu k nám však začala hovořit již dříve.

Na český trh konečně vstupuje společnost Antik Telekom, která svou plánovanou expanzi poprvé oznámila už na podzim roku 2015, ale její služby se v posledních letech soustředily zejména na Slovensko. Antik Telekom začíná nabízet produkt, který bude kombinovat satelitní televizi AntikSat s terestrickou nabídkou. V první fázi bude služba určena pro poskytovatele bezdrátových sítí, kteří nechtějí zbytečně zatěžovat svou infrastrukturu.

Set-top box operátora s označením nano3T bude podporovat nejen vysílání ve standardním a vysokém rozlišení, ale také Ultra HD kvalitě, v rámci terestrické distribuce využije i DVB-T2. „Při použití Antik služeb jsou nejsledovanější programy přijímané ve vysoké kvalitě ze sítí DVB-T2 a z naší vlastní služby AntikSat. Interaktivní prvky klient nadále získá z internetového připojení. Toto unikátní řešení efektivně eliminuje špičky sledování služby a z toho vyplývající zatížení sítí wifi operátorů, které nastává zpravidla ve večerních hodinách, případně při důležitých sportovních událostech,“ uvedl Vlastimil Lakatoš, vedoucí oddělení televizních služeb Antiku.

autor: lukpo
Spustit audio