V Dánsku odstartuje v říjnu nový celoplošný DAB+ multiplex

23. únor 2017

„Těším se na zvýšení programové nabídky pro dánské posluchače. Je to šance umožnit vstup nových rozhlasových hráčů na trh,“ uvedl tamní ministr kultury Mette Bock.

Dánsko se chystá na rozšíření programové nabídky v rámci celoplošného digitálního rozhlasového vysílání DAB+. Operátor Digital Radio Teracom A/S zde spustí letos v říjnu novou celoplošnou síť, která umožní vstoupit do tohoto prostoru dalším vysílatelům. Multiplex bude určen zájemcům z řad privátních hráčů. Možnost rozšíření programové nabídky uvítali nejen zástupci komerční sféry, ale i politická reprezentace.

„Těším se na zvýšení programové nabídky pro dánské posluchače. Je to šance umožnit vstup nových rozhlasových hráčů na trh a poskytovat tak pestřejší programovou nabídku po obsahové stránce i z pohledu vysílaných stanic. Tento krok přinese výhodu především pro posluchače,“ konstatoval Mette Bock, ministr kultury dánské vlády. Předseda tamního regulátora Mads Bryde Andersen uvedl, že operátor Digital Radio Teracom A/S byl se svou nabídkou vyhodnocen jako perspektivnější, a to i z pohledu obchodních podmínek. Oprávnění pro využívání nové celoplošné DAB+ sítě je platné do 31. prosince 2028.

autor: lukpo
Spustit audio