V Hesensku přibývají díky DAB+ nekomerční rozhlasové stanice

2. leden 2017

Nekomerční rádia využívají multiplex s označením „DR Hessen“. Jeho příjem je na území Čech problematický, a to nejen díky vzdálenosti.

Počet nekomerčních rozhlasových stanic, tedy rádií, která žijí zejména z finančních darů od posluchačů a nikoliv reklamy, v Hesensku díky technologii DAB+ přibývá. Ve spolkové zemi Hesensko, konkrétně v oblasti Rhein-Main (Mainz a okolí), začal vysílat už čtvrtý program tohoto typu. Upozornil na to web Satellifax.de. Posledním nekomerčním rádiem v multiplexu pro Rhein-Main se stala stanice Rheinwelle 92.5.

Nekomerční rádia využívají ve zmíněné spolkové zemi multiplex s označením „DR Hessen“. V něm jsou v současné době k dispozici například programy Antenne Frankfurt, Antenne Mainz, interviewRadio, Radio Rüsselheim nebo Radio Darmstadt. Všechny okruhy jsou šířeny s kódováním DAB+/HE-AAC, verze 1. Na území Čech se zachycení tohoto multiplexu prakticky rovná nule, a to díky použitému kanálu 11C, který se používá i ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko, a po přeladění také na polském vysílači Zielona Góra / Jemiólow.

autor: lukpo
Spustit audio