V Itálii lákají na DAB+ už všechny celoplošné stanice

19. březen 2019

Nově jsou v multiplexu EuroDAB k dispozici i stanice Virgin Radio a Radio Monecarlo. Digitální síť pokrývá signálem 80 % italské populace.

Všechny celoplošné stanice v Itálii už jsou dostupné prostřednictvím technologie DAB+, tedy pozemního digitálního rozhlasu. Posledními vysílateli z této kategorie, kteří se k tomuto kroku odhodlali, jsou Virgin Radio a Radio Montecarlo z rodiny Mediaset. Informaci přinesl portál Prima Online. Digitální rozhlasové vysílání DAB+ na jihu Evropy tak dostává další velmi důležitý impuls a posluchači už nemusejí s případným přechodem na kvalitnější zvuk a bohatší programovou nabídku váhat.

Součástí multiplexu EuroDAB jsou v současné době stanice RTL 102.5, Radiofreccia, Radio Italia Solo Musica Italiana, Radio Kiss Kiss, Virgin Radio, Radio Montecarlo, Radio Padania, Radio Vaticana, Radio Zeta, RTL 102.5 Best, Radio Italia Rap, RTL 102.5 Via Radio Digital, Radio Bro&Sis, Radio Romeo & Juliet a RTL 102.5 Radio Guardia Costiera. Digitální síť funguje od roku 2001 a v současné době je k dispozici přibližně pro 80 % italské populace. V nedávné době se operátor zaměřil zejména na kvalitní pokrytí Brenerského průsmyku a jihu země.

autor: lukpo
Spustit audio

Související